Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/22-doda-i-nya-stridigheter-i-norra-syrien/

Världen

22 döda i nya stridigheter i norra Syrien

Minst 22 personer har dödats i strider i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Det är den högsta dödssiffran för en dag sedan vapenvilan infördes för två månader sedan, enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien.

TT Text

Sammandrabbningen ägde rum i söndags morse, då jihadister angrep en av den syriska militärens utposter i området Sahl al-Ghab. Under attacken dödades 15 regimsoldater och sju jihadister, några av dem från den al-Qaida-kopplade gruppen Hurras al-Deen.

Vapenvilan som trädde i kraft den 6 mars har lett till att de flesta stridigheter i norra Syrien upphört. Under årets första månader bedrev den syriska regimen en intensiv offensiv mot staden Idlib, den sista större stad som ännu kontrolleras av rebeller.

Offensiven kostade hundratals civila livet och drev nära en miljon människor på flykt. Sedan inbördeskriget i Syrien inledes 2011 har över 380 000 människor dött till följd av stridigheterna.