Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/29-arig-kvinna-doms-for-att-ha-delat-mordvideo-pa-messenger/

Världen

29-årig kvinna döms för att ha delat mordvideo på Messenger

Det var den 17 december förra året som en dansk och en norsk kvinna hittades mördade vid sitt tält i bergsbyn Imlil i Atlasbergen under en resa i området. Foto: Terje Bendiksby/TT

En 29-årig kvinna i Danmark har dömts för att ha delat en video som visar mordet på en dansk och en norsk kvinna i Marocko, rapporterar danska medier.

Hon delade videon på Facebooks meddelandefunktion.

På torsdag börjar rättegången kring det brutala mordet på de skandinaviska turisterna.

Rätta artikel

14 personer i Danmark har sedan tidigare delgetts misstanke om brott efter att ha delat en video som visar delar av mordet på två unga kvinnor från Norge och Danmark. 

På måndagen dömdes den första av dem, en 29-årig kvinna i danska Næstved. Hon delade videon på Facebooks meddelandefunktion Messenger.

– Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.

Kvinnan döms till tre månaders fängelse och till att betala 2.000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar. Fängelsestraffet blir villkorligt om kvinnan utför 80 timmars samhällstjänst. 

Brottet gäller paragraf 264d i den danska strafflagen: spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.

Det var den 17 december förra året som en dansk och en norsk kvinna hittades mördade vid sitt tält i bergsbyn Imlil i Atlasbergen under en resa i området. 

På torsdag börjar rättegången i det uppmärksammade fallet – ett tjogotal män har gripits i Marocko efter dådet. De tre huvudmisstänka, som alla kan dömas till dödsstraff, har svurit trohet till terrororganisationen IS.