Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

30 dödades efter irakisk fotbollsmatch

En självmordsbombare söder om Bagdad har dödat 30 människor och skadat över 65, uppger irakiska säkerhetsstyrkor. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Explosionen inträffade vid 19-tiden lokal tid i en park i en blandad shiitisk och sunnitisk stad efter en fotbollsmatch, enligt befälhavaren i Babelprovinsen, Falah al-Khafaji.

– De var i färd med att dela ut ett pris till vinnarna i matchen när självmordsbombaren utlöste sin sprängladdning i mängden, säger en poliskälla till nyhetsbyrån AFP.

En nyhetsbyrå kopplad till terrorrörelsen Islamiska staten (IS) hävdar att IS ligger bakom attentatet, liksom ett annat tidigare i mars som krävde minst 60 dödsoffer.

IS fästen, i norra och västra Irak, står under press från rörelsens motståndare men samtidigt förefaller antalet större bombdåd utanför dess områden ha tilltagit.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.