Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

”Blod ur öronen” – flygresenärer till sjukhus

Ett Ryanairplan på väg från Irland till Kroatien fick landa i Tyskland och 30 passagerare fördes till sjukhus. Arkivbild.
Ett Ryanairplan på väg från Irland till Kroatien fick landa i Tyskland och 30 passagerare fördes till sjukhus. Arkivbild. Foto: Boris Roessler/dpa via AP

Minst 30 flygpassagerare fick föras till sjukhus då ett Ryanairplan nödlandade i Frankfurt efter ett plötsligt lufttrycksfall i kabinen.

Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.

Flygplanet var på väg från Dublin i Irland till den kroatiska kuststaden Zadar då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen.

En av personerna ombord lade ut ett foto inifrån kabinen på Facebook, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hördes under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig. Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

Det trettiotal passagerare som fick föras till sjukhus för kontroll kunde alla lämna sjukhuset senare på lördagsmorgonen, för att senare fortsätta resan mot Kroatien på ett annat Ryanairplan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.