Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/32-skadade-i-stenkastning-i-sudan/

Världen

32 skadade i stenkastning i Sudan

Vid ett möte i huvudstaden Khartoum på lördagen blev ledande medlemmar av Sudans största islamistiska parti, PCP, utsatta för stenkastning som skadade 32 av dem.

Rätta artikel

Under ett sammanträde för partirådet anfölls politikerna, vars parti var allierat med den nu avsatte diktatorn Omar al-Bashirs regim, av okända våldsverkare.

– När mötesdeltagarna tog en paus attackerades de av en grupp människor som kastade sten på dem. Trettiotvå medlemmar i rådet skadades, och tio av partiets bilar förstördes, säger en talesperson för PCP.

En talesperson för den sudanesiska oppositionsalliansen kallar händelsen "en isolerad incident".

– Alliansen insisterar på fredliga protester, säger han.

Omar al-Bashir avsattes den 11 april efter månader av omfattande protester. Demonstrationerna har dock fortsatt, nu riktade mot det militära övergångsråd som tog över makten.

Under lördagen pågår samtal mellan militärrådet och oppositionen. Båda parter har kallat samtalen fruktbara, och hoppas inom kort kunna leverera en lösning på frågan om hur Sudan ska styras.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt