Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/43-manniskor-saknas-annu-efter-skalv/

VÄRLDEN

43 människor saknas ännu efter skalv

Räddningsarbetare kommer att leta i tre dagar till efter överlevande från skalvet den 19 september, enligt chefen för landets räddningsmyndighet.

TT-AFP Text

Men Luis Felipe Puente säger att det är högst osannolikt att någon kommer att hittas vid liv. Fortfarande saknas 43 människor.

Den skola som kollapsade efter skalvet i Mexiko i förra veckan var byggd utan korrekta tillstånd, enligt lokala medier.

– Om det skulle stämma är det väldigt allvarligt, säger utbildningsminister Aurelio Nuno till tv-kanalen Televisa, och tillägger att han har beordrat en utredning.

I skolan omkom 19 barn. Totalt har över 300 personer hittats döda efter jordbävningen i tisdags. Sedan i fredags har inga överlevande hittats.

Läs mer: Dödstalen stiger efter skalvet i Mexiko

Läs mer: Hunden Frida söker människor i rasmassorna

Ämnen i artikeln

Mexiko
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt