Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/53-livstider-for-turkiskt-bombattentat/

Världen

53 livstider för turkiskt bombattentat

Mannen döms för att ha arrangerat en attack i turkiska Reyhanli 2013. Totalt 52 personer dog. Foto: AP

En turkisk domstol har dömt en man till 53 livstider i fängelse för planeringen av ett bombattentat i landet 2013.

Rätta artikel

52 personer dog när dubbla bilbomber exploderade i staden Reyhanli nära gränsen till Syrien för sex år sedan. Mannen döms till en livstid för varje dödsoffer och ytterligare en för att ha brutit enigheten i landet.

Förutom planeringen av dådet döms han till ytterligare 5.306 år och sex månaders fängelse för att bland annat ha försökt mörda 130 personer, förvarat explosiva ämnen och för sitt medlemskap i en terroristorganisation.

Turkiet har tidigare pekat ut Syrien för att ha organiserat attacken, något som representanter för dess regering har förnekat.

Ytterligare 22 personer har redan dömts till fängelse för inblandning i dådet i Reyhanli, dit tusentals syriska flyktingar tagit sin tillflykt. Dådet följdes av flera attacker i regionen, vilket ledde till att Turkiet stärkte kontrollerna utmed den 90 mil långa gränsen till Syrien.

Ämnen i den här artikeln:

Turkiet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt