Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/61-doda-efter-omfattande-regn-i-kina/

Världen

61 döda efter omfattande regn i Kina

00:35. Minst 61 personer har omkommit till följd av de omfattande regn som drabbat Kina under de senaste tio dagarna. 356.000 personer har tvingats lämna sina hem. Och regnen fortsätter.

Minst 61 personer har omkommit till följd av de omfattande regn som drabbat Kina under de senaste tio dagarna. 356.000 personer har tvingats lämna sina hem. Och regnen fortsätter.

Det är södra och centrala Kina som har drabbats av regnen och enligt de kinesiska katastrofmyndigheterna, som citeras av nyhetsbyrån Reuters och lokala kinesiska medier, har minst 61 människor omkommit och 9.300 bostäder kollapsat och 56.000 skadats till följd av regn och efterföljande översvämningar.

14 personer saknas också.

De drabbade områdena sträcker sig från Guangdongprovinsen i sydost till mångmiljonstaden Chongqing vid Yangtsefloden och omfattar 77 län i 49 provinser.

4.432 människor har räddats från vattenmassorna och 356.000 personer har evakuerats.

Vid ett jordskred i staden Longyan i Fujianprovinsen i sydöstra Kina på torsdagen omkom en människa och ett stort antal bilar begravdes under jordmassorna. En video som togs av en övervakningskamera visar hur röd jord vräker fram över en gata med parkerade bilar.

Enligt de kinesiska meteorologiska myndigheterna kommer regnen att fortsätta och orsaka översvämningar och jordskred.

Totalt beräknas skadorna kosta motsvarande 20 miljarder kronor.