Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 06:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/64-av-150-aldre-pa-boendet-utanfor-milano-har-dott-hur-kunde-det-handa/

VÄRLDEN

64 av 150 äldre på boendet utanför Milano har dött – hur kunde det hända?

En besökare på väg till ett äldreboende i staden Mediglia utanför Milano. Äldreboenden har visat sig vara särskilt utsatta för för spridningen av coronaviruset i Italien.
Foto: Claudio Furlan/AP

Äldreboendena har visat sig vara särskilt utsatta för spridningen av coronaviruset i Italien. I Mediglia, en liten kommun utanför Milano, har 64 av de 150 boende på ett hem dött de senaste veckorna.

– De äldre har rätt att bli räddade och få vård som alla andra, säger Carlo Borghetti, viceordförande för regionfullmäktige i Lombardiet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.