Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 19:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/64-av-150-aldre-pa-boendet-utanfor-milano-har-dott-hur-kunde-det-handa/

VÄRLDEN

64 av 150 äldre på boendet utanför Milano har dött – hur kunde det hända?

En besökare på väg till ett äldreboende i staden Mediglia utanför Milano. Äldreboenden har visat sig vara särskilt utsatta för för spridningen av coronaviruset i Italien.
En besökare på väg till ett äldreboende i staden Mediglia utanför Milano. Äldreboenden har visat sig vara särskilt utsatta för för spridningen av coronaviruset i Italien. Foto: Claudio Furlan/AP

Äldreboendena har visat sig vara särskilt utsatta för spridningen av coronaviruset i Italien. I Mediglia, en liten kommun utanför Milano, har 64 av de 150 boende på ett hem dött de senaste veckorna.

– De äldre har rätt att bli räddade och få vård som alla andra, säger Carlo Borghetti, viceordförande för regionfullmäktige i Lombardiet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in