Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/67-lander-i-protest-mot-trumps-hot-mot-internationella-brottmalsdomstolen/

VÄRLDEN

67 länder i protest mot Trumps hot mot internationella brottmålsdomstolen

Vem vill efterträda Fatou Bensouda som chefsåklagare för Internationella brottmålsdomstolen ICC? Tjänsten är utlyst och ska tillsättas i december.
Vem vill efterträda Fatou Bensouda som chefsåklagare för Internationella brottmålsdomstolen ICC? Tjänsten är utlyst och ska tillsättas i december. Foto: Bas Czerwinski/Pool

USA:s president Donald Trump har hotat med sanktioner mot enskilda tjänstemän i den internationella brottmålsdomstolen ICC, ifall de involveras i eventuella utredningar mot amerikanska medborgare. I veckan protesterade 67 av domstolens medlemsländer, däribland Sverige, mot beslutet. Men viktigare än en formell protest blir årets kommande utnämning av nästa chefsåklagare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in