Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

79 döda och försvunna efter branden i London

01:49. Londonpolisen befarar att minst 79 personer omkom i brandkatastrofen i Grenfell Tower. Siffran kan komma att ändras då den svåra sökoperationen fortskrider, säger Londons polischef Stuart Cundy.

Antalet personer som antingen dog eller som försvunnit efter i branden i Grenfell Tower i London i förra veckan befaras nu vara 79, enligt polisen.

– Men siffran kan fortfarande förändras, sa Stuart Cundy vid polisen, i ett uttalande på måndagen.

Han sa att största vikt nu läggs vid att identifiera de som dödades i byggnaden och få ut dem så snart som möjligt, uppger BBC.

Men han sa samtidigt att det blir ett svårt arbete att identifiera samtliga, ett arbete som kommer att ta flera veckor.

Det var den 13 juni som det 24 våningar höga bostadshuset snabbt blev övertänt och helt utbränt. Antalet personer som bekräftats ha omkommit har stigit för varje dag.

– Det här är otroligt smärtsam tid för de drabbade familjerna. Det är verkligen svårt att beskriva den förödelse som branden orsakade, sa Stuart Cundy, enligt BBC.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.