Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 17:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/88-aring-misstanks-ha-kidnappats/

Världen

88-åring misstänks ha kidnappats

En 88-årig kvinna misstänks ha förts bort av kidnappare i österrikiska Eisenstadt, uppger polis.

Rätta artikel

Kvinnan gick längs med gatan med sin sjuksköterska när två svarta limousiner dök upp bredvid henne, och två personer fick kvinnan att kliva in, innan de körde i väg.

– Sökandet efter misstänkta är i full gång, säger en polistalesperson till nyhetsbyrån APA.

Enligt österrikiska medier är kvinnan mamma till den person som leder en stiftelse som har hand om den ungerska adelsfamiljen Esterházys förmögenhet.

Inrikesminister Hebert Kickl säger att det inte står klart att det verkligen rör sig om en kidnappning i ordets rätta bemärkelse.

Lokala medier rapporterar att poliser med förstärkningsvapen synts till på Eisenstadts gator, och att man kontrollerat fordon – framför allt med ungerska registreringsskyltar.

Ämnen i den här artikeln:

Österrike
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt