Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/95-arig-italiensk-dam-friskforklarad-fran-covid-19/

Världen

95-årig italiensk dam friskförklarad från covid-19

Alma Clara Corsini, 95, är en riktig krutgumma. Häromdagen fick hon komma hem från sjukhuset i Pavullo i Emilien efter att ha blivit friskförklarad från covid-19. Hela hennes vårdteam har fotograferats på en bild som blivit enormt klickad på Instagram.

Återkomsten till hennes äldreboende San Giuseppe i helgen var en triumf för henne och hon blev förstås enormt firad. Alma Clara Corsini bor på orten Fanano som ligger på kullarna ovanför staden Modena.

 – Jag mår inte så tokigt. Dom har tagit hand om mig ordentligt, säger Alma Clara Corsini i en kommentar i den lokala tidningen Gazzetta di Modena. 

https://twitter.com/gazzettamodena/status/1240567667217633281

Läkarteamet bekräftar att i hennes fall valde man med tanke på den höga åldern att inte sätta in antivirala mediciner för att bromsa coronaviruset. Hon fick antibiotika som kroppen omedelbart reagerade på och återhämtade sig perfekt.

 – Det måste ha rört sig om relativt mild form av sjukdomen, eftersom hon inte smittade ner någon på äldreboendet. Men hennes test var positivt, säger Daniele Montanari som skrivit artikeln i Gazzetta di Modena.