Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Acta klubbat i smyg

Den gröna gruppen i EU-parlamentet kallar klubbandet av Actaförslaget häromdagen i ministerrådet för inget mindre än skandalöst.

Förslaget, pådrivet av USA, smögs mer eller mindre igenom fastän det kan stå i strid med fundamentala individuella rättigheter och EU-lagar. Acta, ett anti-piratkopieringsavtal, handlar om bland annat handel med patent, tillgång till medicin och har även bäring på imaterialla rättigheter. Den gröna gruppen vill nu att EU-domstolen tittar på om avtalet till sin utformning är lagligt, innan EU-parlamentet ska rösta om förslaget.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.