Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Åklagare: Treåring kvävdes av leksak i kinderägg

Ett kinderägg har skal av choklad. Inuti finns en kapsel som innehåller en liten leksak. Leksaken på bilden har ingen koppling till fallet i artikeln.
Ett kinderägg har skal av choklad. Inuti finns en kapsel som innehåller en liten leksak. Leksaken på bilden har ingen koppling till fallet i artikeln. Foto: TT

En treårig fransk flicka har kvävts av en leksak från ett kinderägg, enligt en åklagare. Flickan var med sin mamma när hon svalde ett litet plasthjul som var del av en leksak som fanns inuti ägget, som tillverkas av det italienska företaget Ferrero.

Trots att flickans farfar lyckades få ut plasthjulet föll hon i koma och avled senare på sjukhus i Toulouse. Obduktionen bekräftar att flickan dött efter kvävning.

Enligt företaget har mer än 30 miljarder ägg med över 8.000 olika överraskningar sålts världen över. Äggen kommer med en varning om att de inte är lämpliga för barn under tre år. Företaget säger att det är omöjligt att bekräfta att kinderägget faktiskt varit inblandat i flickans död.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.