Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Aktivist: Över 1 000 dödade i Syrien

Syriska styrkor uppges ha dödat över 1.000 människor sedan demokratidemonstrationerna inleddes för tio veckor sedan.

– Vi har en lista på 1 062 namn och uppgifter om var de dödats, säger Ammar al-Qurabi från Nationella organisationen för mänskliga rättigheter.

Enligt honom har samtliga offer skjutits.

Över 10.000 personer har enligt organisationen fängslats av president Bashar al-Assads regim. Syriska myndigheter hävdar att minst 120 soldater och poliser har dödats.

Syrien har hindrat en grupp från FN att besöka Daraa, meddelade en FN-tjänsteman i tisdags.

Tidigt i maj godkände Syrien att gruppen skulle få tillträde till staden, där hundratals personer uppges ha dödats. FN fortsätter nu att verka för att få komma dit.

– Det är väldigt viktigt att vi får en uppfattning om vad som pågår, sade Valerie Amos från FN.

Enligt henne har syriska myndigheter invänt att de egna myndigheterna kan hantera frågan.

Regimen har sänkt priset på dieselbränsle med en fjärdedel och tillsatt kommissioner som ska föreslå ekonomiska reformer och en ny massmedielag, rapporterade på onsdagen Syriens statliga nyhetsbyrå.

Assad har hävt undantagstillståndet och utlovat flera reformer. Men i grunden har polisstaten inte förändrats, enligt syriska oppositionella.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.