Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Äldre träkyrka eldhärjad i Finland

Foto: Antti Aimo-Koivisto/AFP

En ung finländare har gripits anklagad för att ha tänt eld på en gammal träkyrka i Norra Österbotten, uppger polis i Finland för nyhetsbyrån FNB.

Överkonstapel Timo Männikkö säger att den unge mannen erkänt dådet mot 1700-talsbyggnaden i staden Ylivieska, skriver Hufvudstadsbladet.

Släckningsarbetet pågår men enligt Räddningsverket kommer byggnaden att totalförstöras. Elden spred sig explosionsartat och kyrkans tak och höga torn har rasat in, enligt medier som hänvisar till ögonvittnen.

Foto: AFP

Kyrkoherde Timo Määttä säger till FNB att församlingen haft för avsikt att fira påskaftonsmässa i kyrkan – i stället visar bilder och videor i finska medier hur kyrkan slukas av flammor.

Församlingen i Ylivieska skriver på sin webbplats att man kommer att fira mässan vid den nedbrunna kyrkans ruiner vid midnatt.

Larmet gick vid halvåttatiden på kvällen.

Bild i text: Antti Aimo-Koivisto/AFP

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.