Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/alkohol-rann-ur-vattenkranarna-i-lagenheter-i-indien/

Världen

Alkohol rann ur vattenkranarna i lägenheter i Indien

Människor boende i ett lägenhetshus i den indiska staden Thrissur fick en smärre chock efter att alkohol börjat flöda ur kranarna.

TT Text

I stället för vatten rann det på måndagen en illaluktande, brun blandning av öl, konjak och rom ur kranarna i huset, som ligger i staden Thrissur i delstaten Kerala i södra Indien, rapporterar BBC. 

Förundrade kontaktade folk myndigheterna – och det visade sig att myndigheterna själva var skyldiga till händelsen. 6.000 liter av beslagtagen alkohol hade hällts ut intill huset. Alkoholen sipprade sedan ned genom jorden till en brunn, samma brunn som förser de 18 lägenheterna med dricksvatten.

– När vi gick för att titta till tanken såg vi en oljeliknande hinna som flöt på ytan och en lukt som spreds från den, säger fastighetsägaren Joshy Malyiekkal till CNN.

Efter klagomål ska nu myndigheterna rätta till misstaget, men att pumpa brunnen ren tar troligtvis en månad. Boende får förlita sig på vattenleveranser.