Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Amerikaner fruktar ett nytt kallt krig

68 procent av amerikanerna har en negativ bild av Vladimir Putin enligt en ny opinionsundersökning.
68 procent av amerikanerna har en negativ bild av Vladimir Putin enligt en ny opinionsundersökning. Other: Mikhail Klimentyev

För första gången på över ett decennium ser amerikaner Ryssland som ett riktigt hot. Det visar en ny opinionsundersökning som gjorts av CNN.

Enligt CNN/ORC International Poll som offentliggjordes under fredagen så ser 69 procent av amerikanerna Ryssland som ett seriöst hot mot USA. Det är den högsta siffran sedan Sovjetunionen upplöstes. Nästan hälften av de tillfrågade anser att ett nytt kallt krig är troligt inom de närmsta åren.

Den ryske presidenten är inte heller populär bland amerikanerna och populariteten har minskat ännu mer efter Rysslands agerande i Ukraina. Endast 11 procent av de tillfrågade i undersökningen sade att de hade en positiv bild av Putin medan 68 procent hade en negativ bild.  Mer än sju av tio tycker inte att Rysslands agerande i Ukraina kan berättigas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.