Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Amerikanskt stridsflyg till Polen för stor övning

Polens försvarsminister Tomasz Siemoniak bekräftar att 12 amerikanska F16-plan och 300 soldater kommer att skickas till Polen nästa vecka för att öva, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Det blir en mer omfattande övning än vad som inledningsvis var planen, vilket ska ses mot bakgrund av den tilltagande spänningen i Ukraina. De båda länderna har en 40 mil lång gemensam gräns.

Enligt Siemoniak var övningen, som förlagts till Lask-basen i centrala Polen, från början tänkt att enbart involvera transportplan. Ministern uppger att beslutet om den större omfattningen togs efter begäran från Polen, då det stod klart att Ryssland hade intervenerat på Krimhalvön.

– När vår säkerhet står inför en sådan dramatisk utmaning som denna måste vi göra klart för våra allierade att de garantier om säkerhet vi gett verkligen gäller, sade USA:s Polenambassadör Stephen Mull, stående sida vid sida med Tomasz Siemoniak.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.