Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-12 23:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ammande-mamma-blev-tillsagd-att-dolja-sig-nu-hyllas-hennes-reaktion/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ammande mamma blev tillsagd att dölja sig – nu hyllas hennes reaktion

Melanie Dudleys la en filt över sig när en främling bad henne täcka sig när hon ammade.
Melanie Dudleys la en filt över sig när en främling bad henne täcka sig när hon ammade. Foto: Carol Lockwood/Facebook

En främling sa till Melanie Dudley att täcka sig när hon ammade sin bebis på en restaurang. 

Nu hyllas mammans reaktion på Facebook. 

– Det var inget oanständigt bråk eller så. Det var bara mitt svar, säger Melanie Dudley, enligt Today

Den ammande mamman satt på en restaurang i Texas, USA, och ammade sin son på tre månader. I vanliga fall brukar Melanie Dudley amma så diskret som möjligt, berättar hon till Today

– Jag hade filten, men det var så varmt. Det var runt 35 grader varmt och min lilla bebis svettades, säger Melanie Dudley till sajten. 

Hon bestämde sig då för att ta bort filten. Men när en främling kom fram till mamman och sa till henne att täcka sig blev hon stum. Men fick sedan en idé och tog filten från sin man. 

– Jag lade den över mitt huvud. Jag vet inte varför. Det var inget oanständigt bråk. Det var bara mitt svar, säger Melanie Dudley till sajten. 

Hennes man tog en bild på mammans reaktion och lade ut den på Facebook. När en kompis till dem delade bilden blev den en raket och har delats över 200.000 gånger.   

Läs mer: Här skriver hon intagningsprov och ammar samtidigt

Läs mer: Amningsuppropet: Lagstifta om skydd för ammande på offentlig plats

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.