Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Anhöriga brast i gråt när beskedet kom

03:57. Malaysias premiärminister höll en blixtinkallad presskonferens om försvunna flygplanet under måndagseftermiddagen.

Anhöriga till de 239 personerna ombord på det saknade Malaysia Airlines-planet kunde inte hålla tillbaka sin förtvivlan när de på måndagskvällen, lokal tid, på ett hotell i Peking fick beskedet att flight MH 370 högst sannolikt kraschade i Indiska oceanen.

”Somliga brast ut i gråt, andra försökte trösta de förtvivlade och en kvinna skrek rakt ut sin djupa ångest”, beskriver nyhetskanalen Sky News utsände Jonathan Samuels de scener han får ta del av i Peking.

De anhöriga, samlade på Lido Hotel i den kinesiska huvudstaden, fick det tragiska beskedet om vad som antas ha skett cirka en halvtimme innan Malaysias premiärminister Najib Razak väntades gå ut med uppgifterna vid en presskonferens.

China Morning Post skriver att de anhöriga kallades upp till en sal på hotellets andra våningsplan för att få information. Dussintals sjukvårdare fanns på plats med bårar, redo att ge stöd till de drabbade.

Tidningen skriver också att anhöriga i Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad, troligen kommer att flygas till Perth i Australien redan på måndagskvällen, staden som bilivit bas för de senaste dagarnas spaningar i vattnen sydväst om Australien.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.