Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/anna-lena-lauren-i-ryssland-betraktas-hogkultur-som-nagot-for-barn/

VÄRLDEN

Anna-Lena Laurén: I Ryssland betraktas finkultur som något för barn

På balettföreställningarna i Moskva består en stor del av publiken av barn. Under pausen i Svansjön på musikteatern Stanislavskij och Nemirovitj-Dantjenko passar barnen på att springa upp och ner för trapporna.
På balettföreställningarna i Moskva består en stor del av publiken av barn. Under pausen i Svansjön på musikteatern Stanislavskij och Nemirovitj-Dantjenko passar barnen på att springa upp och ner för trapporna. Foto: Anna-Lena Laurén

I Ryssland är finkultur ingenting som anses förbehållet för vuxna. Tvärtom. Även barn förväntas uppskatta balett och klassisk musik. När man går på Bolsjoj teater och Mariinskij ser man nästan alltid barn i publiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.