Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/anna-lena-lauren-kop-dig-ett-eu-pass-for-drygt-tva-miljoner-euro/

VÄRLDEN

Anna-Lena Laurén: Köp dig ett EU-pass för drygt två miljoner euro

Bild 1 av 2 Rika personer har en gräddfil till ett EU-pass: Cypern. På tre månader kan man få ett cypriotiskt pass om man kan göra en investering på mellan 2 och 2,5 miljoner euro.
Foto: Chris Ryan/Caia image
Bild 2 av 2 Flygplatsen på Cypern.
Foto: Olga Volodina/Alamy

Från den 15 maj ändrar Cypern reglerna för hur man kan skaffa sig ett EU-pass. Enligt de cypriotiska myndigheterna blir reglerna strängare. Men principen kvarstår: EU-pass är till salu. Nu för drygt två miljoner euro.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.