Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 19:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/anna-lena-lauren-rysk-talangtavling-oppnade-slussarna-for-ilskan-mot-korruption/

VÄRLDEN

Anna-Lena Laurén: Rysk talangtävling öppnade slussarna för ilskan mot korruption

När popstjärnan Alsus dotter oväntat vann en talangtävling såg en del det som ett utslag av korruption. Men ingenting tyder på att resultatet manipulerats. (Alsu, till vänster, i samband med Eurovision Song Contest 2009.)
När popstjärnan Alsus dotter oväntat vann en talangtävling såg en del det som ett utslag av korruption. Men ingenting tyder på att resultatet manipulerats. (Alsu, till vänster, i samband med Eurovision Song Contest 2009.) Foto: Sergej Ponomarev/AP

Den ryska talangtävlingen Golos, motsvarigheten till The Voice, har blivit föremål för rasande debatt i Ryssland. Dottern till en popstjärna segrade, vilket uppfattas som nepotism.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.