Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/annika-strom-melin-demokratin-i-europa-tas-inte-langre-for-given/

Världen

Annika Ström Melin: Demokratin i Europa tas inte längre för given

Bild 1 av 5 Grekland, mars. Det leriga fältet utanför den grekiska byn Idomeni är fyllt med barnfamiljer som i nedkylda tält befinner sig i ett humanitärt ingenmansland. Rube, är 5 år gammal och har med sin familj flytt döden i Aleppo. Det enda hon fick med sig var sin favoritdocka.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 5 Bryssel, mars. Islamistiska terrorister attackerar flygplatsen och en av stadens tunnelbanestationer, som ligger intill EU-kvarteren. Över 300 människor skadas, varav många allvarligt, och 35 dödas.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 5 Nice, juli. Under firandet av Frankrikes nationaldag körs människor över av en lastbil som lyckas ta sig förbi avspärrningarna. Över 200 skadas och 84 människor dödas i terrorattacken. Militär patrullerar och stranden ligger öde.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 5 Bulgarien, juni. Självutnämnda migrantjägare patrullerar längs gränsen mot Turkiet för att hindra flyktingar.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 5 Storbritannien, september. I midsommartid skakar Brexit- omröstningen om hela Europa. David Cameron avgår som premiär-minister och oppositionsledaren Jeremy Corbyns position är också hotad. Efter en intensiv kampanj, som här hos gruvarbetarfacket i Barnskey, blir han omvald som Labourledare.
Foto: Mark Earthy

Terrorattacker, Brexit och interna bråk om flyktingpolitiken och demokratin. För snart 60-åriga EU blev 2016 ett annus horribilis, ett riktigt förskräckligt år.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in