Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Ännu en flyktingtragedi i Italien

Minst 14 människor drunknade och omkring 200 räddades ur havet när en båt med flyktingar på måndagen sjönk i Medelhavet mellan Libyen och södra Sicilien, enligt italienska myndigheter.

Samtidigt befaras hundratals människor vara saknade  italienska medier rapporterar om att båten kan ha haft så många som 400 passagerare. Den italienska flottan förklarade i ett uttalande att fem fartyg deltog i räddningsinsatsen.

Tragedin följer i spåren av söndagens olycka när över 40 flyktingar drunknade i samband med att deras båt sjönk utanför Libyens kust.

Strömmen av migranter som korsar Medelhavet i osäkra båtar har ökat i antal sedan den arabiska våren inleddes 2011, och i takt med att inbördeskriget rasar i Syrien. Sedan årsskiftet har Italien tagit emot mer än 25.000 människor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.