Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/annu-en-smittad-i-vita-huset/

Världen

Ännu en person i Vita huset smittad

På fredagen bekräftades att ytterligare en person i Vita huset har smittats med covid-19. Den här gången rör det sig om Katie Miller, presstalesperson för vicepresident Mike Pence. 

Under torsdagen bekräftades att en betjänt som arbetar för president Donald Trump, och även träffar dennes familj, hade smittats. Något som fick såväl Trump som vicepresident Mike Pence att testas. Ingen av dem visade sig då bära på smittan.

Den smittade mannen tillhör US Navy och arbetar också nära presidentens familj.

Nu visar det sig att också en medlem av Pences stab har smittats, skriver nyhetsbyrån Reuters. Enligt CNN rör det sig om Katie Miller som arbetar som presstalesperson i vicepresidentens stab.

När smittan upptäcktes var Mike Pence på väg att lämna Washington för att besöka Iowa och predikanter där för att diskutera hur man ska kunna hålla gudstjänster på ”ett ansvarsfullt sätt”. Avfärden försenades en timma och minst sex personer ur Mike Pences stab sågs lämna flygplanet innan det lyfte, skriver nyhetsbyrån.

Samtliga sex var sådana som kan ha kommit i kontakt med den smittade. Katie Miller själv befann sig inte på planet. Enligt en officiell källa i Vita huset som talat med nyhetsbyrån Reuters ska den smittade kvinnan ha varit i viss kontakt med Pence, men inte med Trump.

Men enligt CNN är Miller gift med en högt uppsatt rådgivare till president Trump, Stephen Miller.

Under fredagen kommer president Trump att möta republikanska medlemmar ur kongressen. Hittills har presidenten gjort klart att han inte kommer att bära mask.

Hittills har fler än 75.000 personer i USA mist sina liv till följd av smittan.