Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ännu oklart om bild av döde bin Ladin släpps

CIA-chefen Leon Panetta sa sent på tisdagen svensk tid att ett foto av den döde Usama bin Ladin kommer att publiceras "till slut". Vita huset svarade med att säga att något beslut i frågan inte har tagits.

Tidigare på tisdagskvällen sa Vita husets presstalesman Jay Carney att bilderna av den döde bin Ladin var "hemska" och att de kunde orsaka problem om de släpptes fria.

CIA-chefen sa också på tisdagen att han givetvis hade sett bilderna och att "det inte råder någon tvekan om att det är bin Ladin".

Enligt uppgifter till NBC så har frågan om vad man ska göra med bilder av bin Ladin om han skulle komma att dödas diskuterats i flera månader. Trots det ser det nu ut som om det pågår en inre strid mellan Vita huset och CIA i frågan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.