Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Antalet döda stiger efter jordskalv i Papua Nya Guinea

Minst 125 människor omkom i den kraftiga jordbävning som skakade Papua Nya Guinea i februari, enligt nya siffror från polisen. Den tidigare dödssiffran, från förra veckan, uppgick till omkring 100.

”Vi förväntar oss att antalet kan komma att stiga ytterligare när alla personer har räknats”, skriver polismyndigheten i ett uttalande.

Landets bergiga inland skakades av ett skalv med magnituden 7,5 den 26 februari. Sedan dess har minst 35.000 människor tvingats lämna sina hem.

Papua Nya Guinea ligger på östra delen av ön Nya Guinea, norr om Australien.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.