Arbeiderpartiet störst i Norge - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Arbeiderpartiet störst i Norge

Arbeiderpartiet går åter upp som Norges största parti, enligt den senaste opinionsmätningen. I Norfaktas enkät, utförd för Nationen och Klassekampen, ligger de norska socialdemokraterna på 27,8 procent.

Det är klart högre än i juli, och kan jämföras med regerande Høyres 24,6 procent.

Även om tredjeplatsen är kampen hård, med Fremskrittspartiet (FRP) som faller till 12,9 procent och Senterpartiet (SP) som ökar till 12,3 procent.

FRP delar regeringsmakten med Høyre och Venstre, så opinionen ser därmed just nu ut att följa en vanlig trend, att de styrande partierna backar under en mandatperiod.

Høyre har lett Norges regering sedan 2013, och behöll makten trots att AP blev största parti i valet förra året.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.