Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Åtalet mot Strauss-Kahn nära kollaps

Rättsfallet mot Dominique Strauss-Kahn håller på att kollapsa, uppger New York Times. Tidningen skriver att åklagarna inte litar på hotellstäderskan som beskyller den förre IMF-chefen för sexövergrepp.

Tidningen bygger sin artikel på uppgifter från två källor med insyn i polisutredningen. De säger att även om den kriminaltekniska undersökningen visar att det har förekommit en sexuell kontakt mellan Strauss-Kahn och städerskan så hyser de inte tilltro till hennes redogörelse för omständigheterna. Hon ska upprepade gånger ha ljugit för utredarna, enligt rapporten.

Åklagarna ska under torsdagen ha träffat Strauss-Kahns jurister och diskuterat att avskriva brottsmisstankarna. Försvarsadvokaten Benjamin Brafman sade tidigare att hans klient ska inställa sig i domstolen i New York på fredagen för att försöka få villkoren för hans husarrest ändrade.

Strauss-Kahn greps 14 maj misstänkt för sexuella övergrepp på hotellstäderskan. Han släpptes mot en miljon dollar i borgen och hålls i husarrest i avvaktan på rättegång. Han övervakas elektroniskt och av beväpnade vakter.

Innan han greps var han påtänkt som socialisternas kandidat i den franska presidentvalet. Han avgick från posten som chef för Internationella valutafonden efter gripandet, men har hävdat att han är oskyldig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.