Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Åtta döda i kinesiskt tunnelras

Bild tagen från kinesiska CCTV.
Bild tagen från kinesiska CCTV. Other: CCTV via AP Video.

Åtta människor har omkommit och tre saknas efter att en tunnel rasat in vid en byggarbetsplats för en ny tunnelbanelinje i staden Foshan i provinsen Guangdong i södra Kina.

Nio personer har förts till sjukhus med icke livshotande skador efter kollapsen på onsdagskvällen, enligt stadens trafikkontor. En del av vägen och trottoaren kantad med gatlyktor har rasat ned i underjorden där olyckan inträffade.

Räddningsinsatser pågår och en utredning om orsaken till olyckan har inletts.

Arbetsplatsolyckor är relativt vanliga i Kina. Många städer i landet bygger nya tunnelbanelinjer i snabb takt i en satsning på att uppgradera städernas kollektivtrafik.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.