Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Åtta lejonungar förgiftade till döds i Uganda

Elva lejon, varav tre honor, har dött till följd av förgiftning i Uganda. Arkivbild.
Elva lejon, varav tre honor, har dött till följd av förgiftning i Uganda. Arkivbild. Foto: Dale Johnson/Solent News & Photo Agency/TT

Elva utrotningshotade lejon har dött till följd av förgiftning i drottning Elizabeths nationalpark i Uganda. De tros ha förgiftats av bybor som menar att vilddjuren har dödat deras kor, skriver Sky News.

De elva lejonen, åtta ungar och tre honor, var friska och deras kvarlevor ska undersökas.

Det finns mer än 200 lejon i nationalparken.

– Det är en stor förlust, en väldigt stor förlust, säger Gessa Simplicious, talesperson för Ugandas djurskyddsmyndighet.

Under flera år har en spänd stämning härskat mellan dem som sköter nationalparken och bybor. Myndigheterna i Uganda har försökt att få flera bybor vräkta.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.