Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Attacker mot IS-banker har kostat terrorgruppen minst en miljard

De USA-ledda bombningarna av IS i Irak och Syrien har vid tio tillfällen riktats mot ”banker” som terrororganisationen har. Attackerna har hittills förstört valuta för mer än en miljard kronor.

Flygplan från den USA-ledda koalitionen mot Islamiska staten har utfört tio anfall mot byggnader där IS förvarat stora summor kontanter under det senaste året, skriver Reuters.

Enligt en talesman för den amerikanska militären, överste Steve Warren, ska olika valutor till ett värde av ”flera hundra miljoner dollar”, drygt en miljard svenska kronor, ha förstörts.

Enligt en företrädare för det amerikanska finansdepartementet ska anfallen ha fått som effekt att IS tvingats sänka lönerna till sina ”soldater” med 50 procent, skriver nyhetsbyrån.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.