Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 02:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/attentat-mot-5g-mast-kostar-tre-ars-fangelse/

Världen

Attentat mot 5G-mast kostar tre års fängelse

En 47-årig man i trakten av Liverpool sökte på internet och hans slutsats var att 5G-teknologi är kopplad till spridningen av covid-19-symptom. Sedan gick han ut och tände eld på en 5G-mast – något som nu kommer att kosta honom tre år i fängelse, har en domstol i Liverpool beslutat.

TT Text

– Enligt min åsikt fanns det en hög grad av planering (bakom brottet), säger domaren Thomas Teague.

Mannen har erkänt brottet. I hans telefon fanns spår av planeringen inför attacken, och i bostaden hittades material som användes för att starta branden.

Mannen har 29 tidigare domar mot sig, bland annat för misshandel och olaga vapeninnehav.

Tiotals attacker mot 5G-master har genomförts i Storbritannien, liksom i andra länder, under coronapandemin.

Enligt konspirationsteorier är det elektromagnetisk strålning som ger symptom på covid-19, inte något virus – något vetenskapen helt avvisar.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt