Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 23:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/avskuren-fot-hittades-i-tvattmaskin/

Världen

Avskuren fot hittades i tvättmaskin

När anställda vid det norska tvätteriföretaget Nor Tekstil skulle tömma en tvättmaskin hittade de en avskuren människofot. Tvätteriet i Trondheim, som bland annat tvättar åt sjukhus, skickade ut ett meddelande om torsdagens bisarra fynd till kunderna.

Rätta artikel

Men det kom inga svar förrän ett av sjukhusen vidarebefordrade meddelandet till Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet (NTNU).

– Vi insåg att det måste röra sig om vår fot, säger Torstein Baade Rø, avdelningschef på institutet för klinisk och molekylär medicin vid NTNU.

Det visade sig att det handlade om en balsamerad fot från en man som donerat sin kropp till undervisningsändamål.

Baade Rø, som beskriver händelsen som en brist i rutinerna, säger att kroppsdelar förvaras i lakan som sedan tvättas och att foten då råkat komma med. Han ska nu skriva ett brev där universitetet ber om ursäkt.

Polisen har meddelats, men har inte avgjort om händelsen kan vara straffbar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt