Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Barack Obama planerar Kubabesök

Foto: Pablo Martinez

USA:s president Barack Obama planerar att besöka Kuba i mars. Tanken är att han ska vara i landet den 21–22 mars.

Obama bekräftar att han kommer att möta Kubas president Raúl Castro, rapporterar Reuters. Även Michelle Obama deltar i besöket.

Obama har tidigare sagt att han överväger att besöka Kuba som en del i arbetet med att återställa diplomatiska förbindelser mellan de båda länderna.

Presidenten sade under en intervju med Yahoo News i december att han hoppas besöka Kuba under 2016, men bara om stora framgångar gjorts vad gäller diplomatiska förbindelser, och om han får möjlighet att träffa dissidenter som kan bidra till att ”putta den kubanska regeringen i en ny riktning”.

De mildare tonerna från de forna kalla kriget-fienderna tog fart i december 2014 och i juli förra året återupptog Washington och Havanna diplomatiska relationer efter en paus på 54 år.

Vita huset har avböjt att kommentera uppgifterna om Obamas planerade Kubabesök.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.