Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Barbie får tatueringar

Barbie har fått tatueringar. Och jämförs med Stieg Larssons tatuerade Lisbeth Salander från Millenniumböckerna.

Det är företaget Mattel som nu presenterar en Barbiedocka med tatueringar på axlar och nacke. Något som väckt starka reaktioner men också blivit en försäljningssuccé, skriver Reuters.

Den tatuerade dockan är inte ämnad för barn och såldes, innan de tog slut efter några veckor, för närmare 400 kronor till de verkliga samlarna.

– Dockan gör att unga kommer att vilja tatuera sig långt innan de kan klä sig som dockan, sa en kritisk röst till en lokal tevestation i Virginia.

Andra är mera pragmatiska:

– Om du har sett Lady Gaga, Nicki Minaj eller Rihanna som har både tatueringar, konstiga kläder och peruker så inser man att Barbie bara fångar en ögonblicksbild av popkulturen. Det är inte Barbie som uppfostrar min dotter, det är jag, sa en 30-årig mamma från New York i en epostintervju.

Mattel har hittills valt att inte kommentera den nya Barbielooken, skriver Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.