Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/barndomsstaden-har-forlatit-presidentutmanaren-emmanuel-macron/

Världen

Barndomsstaden har förlåtit presidentutmanaren Emmanuel Macron

Bild 1 av 6 Emmanuel Macron, en av favoriterna i franska presidentvalet den 23 april.
Foto: Christophe Ena/AP
Bild 2 av 6 Emmanuel Macron tillsammans med sin hustru Brigitte på ett kampanjmöte inför presidentvalet den 23 april. De blev ett par 1994, då Emmanuel var 16 år. Brigitte var hans fransklärare hemma i Amiens, 40 år gammal, gift och mamma till tre barn.
Foto: Mehdi Chebil
Bild 3 av 6 Emmanuel Macrons politiska rörelse bildades i höstas och har gått starkt framåt under vintern. ”Ma-cron, Pré-si-dent”, ”Ma-cron, Pré-si-dent”, ljuder talkörerna under den 39-årige före detta ministerns valmöte inför tusentals anhängare.
Foto: Mehdi Chebil
Bild 4 av 6 Sylvain Chamot jobbar för Macrons kampanj och delar ut flygblad i centrala Amiens. Jean-Luc är inte imponerad av stadens presidentkandidat. ”Vi kan inte ta emot fler nu. Mina två söner är arbetslösa, och får bara korttidskontrakt. Så nej, om det blir Macron mot Le Pen i andra omgången, kommer jag nog att rösta på Le Pen”, säger han.
Foto: Mehdi Chebil
Bild 5 av 6 Dominique Pernaut är en av Brigitte Macrons äldsta barndomsvänner. Det var här på gatan Gaulthier de Rumilly i staden Amiens som Emmanuel Macron växte upp. På en tvärgata ett stenkast bort bodde Brigitte med sin familj. ”Det är en sann kärlek mellan dem. De har verkligen bara ögon för varandra, det syns lång väg när man träffar dem”, säger Dominique Pernaud. I bakgrunden: skomakaren Berard Morchain. ”Egentligen står Fillon mig närmre om hjärtat. Men efter alla skandalerna runt honom funderar jag faktiskt på att rösta på Macron”, säger han.
Foto: Mehdi Chebil
Bild 6 av 6 Familjen Trogneux äger en chokladbutik som ligger på gågatan i Amiens. Den är ett populärt stopp för många av stadens helgflanörer.
Foto: Mehdi Chebil

Emmanuel Macron är den franska presidentkandidaten som utmanar det politiska etablissemanget och Nationella frontens ledare Marine Le Pen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera porträtterar mannen som gifte sig med sin lärarinna och tidigt fick uppleva att vara outsider.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in