Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bat-med-50-ombord-kapsejsade-i-medelhavet/

Världen

Båt med 50 ombord kapsejsade i Medelhavet

En båt mer fler än 50 personer ombord har kapsejsat i Medelhavet utanför Libyens kust, meddelar FN:s flyktingorgan UNHCR.

TT Text

Det är oklart exakt var olyckan ägde rum. En talesperson för Libyens kustbevakning meddelar att den har skickat en båt till platsen, utan att lämna någon ytterligare information.

Det i hög grad laglösa Libyen är ett nav för migrant- och flyktingresorna över Medelhavet. Många båtar stoppas dock av den libyska kustbevakningen varpå passagerarna förs till anläggningar i Libyen. Andra sjunker i katastrofala olyckor där det sällan är någon som återfinns.

Ämnen i den här artikeln:

UNHCR
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt