Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Båt med 900 migranter får ankra i Italien

Ett fartyg tillhörande italiensk kustbevakning med 900 migranter ombord har tillåtits lägga till i Catanias hamn på Sicilien.

Migranterna ombord har plockats upp i samband med flera räddningsinsatser utmed Libyens kust, enligt Siciliens kustbevakning.

Beskedet kommer dagen efter att Italiens nye inrikesminister Matteo Salvini uttalat att italienska hamnar inte längre är öppna för båtar med migranter. Ett utspel som kom till följd av att inrikesministern på måndagen vägrat ge fartyget Aquarius med 629 migranter ombord tillåtelse att gå i land i Italien, som i stället fått klartecken av Spanien att gå i land i Valencia.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.