Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Befälhavaren: "Ingen vet vem som sköt Khaddafi"

Vem sköt det dödande skottet mot ex-diktatorn Khaddafi? Ingen vet. Det säger nu den ansvariga befälhavaren som ledde insatsen, till BBC News.

Omran Oweibs version av dramat som utspelade sig kring gripandet av Khaddifi i hemstaden Sirte går på den tidigare officiella linjen som NTC har uppgivit: Han dödades i en eldstrid.

Oweib beskriver detaljerat för BBC News om hur de släpade ut den sårade ex-diktatorn från avloppsröret där han gömde sig, att Khaddafi tog ett tiotal och sedan föll ner död när han träffades av en kula från de stridande grupperna.

Han säger att det är omöjligt att veta vem som sköt det dödande skottet.

Det har även kommit motstridiga uppgifter om Khaddafis kvarlevor har obducerats eller inte. Enligt NTC:s talesman i utrikesfrågor, Ahmed Gebreel, har en sådan ägt rum under lördagen, skriver BBC News.

Samtidigt kommer helt andra uppgifter från ett annat håll i NTC. Där hävdar Nagy Barakat som är ansvarig för hälsofrågor, att det har gjorts och är heller inte nödvändigt eftersom dödsorsaken redan är fastställd.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.