Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Belgisk polis släpper namn och bild på misstänkt terrorist

Foto: Geoffrey Van der Hasselt/AP

Belgiska myndigheter har släppt namn och bild på ytterligare en misstänkt terrorist som tros ha varit inblandad i attackerna i Paris. Samtidigt varnas för nya attacker.

Efter att belgisk polis i fredags grep terroristen Salah Abdeslam varnar nu belgiska myndigheter för att nya hämndattentat kan vara att vänta.

– Vi vet att när vi sätter stopp för en cell så kan andra aktiveras. Vi är medvetna om det i just det här fallet, sade Belgiens inrikesminister Jan Jambon under en presskonferens på måndagen, enligt Reuters.

Foto: AFPPå måndagen släppte belgisk åklagare namnet på ännu en misstänkt terrorist som befinner sig på fri fot. Det gäller en 24-årig man vid namn Najim Laachraouis vars dna har påträffats i en lägenhet som använts Salah Abdeslam.

25-åringen har tidigare figurerat i utredningen under det falska namnet Soufiane Kayal. Det var under den identiteten som 25-åringen hyrde den lägenhet i den belgiska staden Auvalais som terroristerna tros ha använt för att planera attackerna.

Gripandet av Abdeslam, som spelade en central roll bakom Paris-attentaten, ses som en framgång i den jättelika polisutredningen. Samtidigt uttryckte inrikesministern en oro för att de vapenfynd som gjordes under förra veckan kan tyda på att nya attentat är nära förestående.

– Det jag har lärt mig efter de senaste 18-månadernas terrorjakt är att när terrorister och vapen befinner sig på samma plats, är en attack nära förestående. Jag säger inte att vi har bevis för det. Men ja, det finns indikationer, sade han under presskonferensen.

Salah Abdeslam kommer att ställas inför en domstol i Bryssel på onsdagen.

Läs mer: Abdeslam var redo för nya attacker.

Bild i text: AFP

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.