Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Belgiska ledare: Avstå från manifestation

Manifestation mot terrorism planeras till söndagen.
Manifestation mot terrorism planeras till söndagen. Foto: Laurie Dieffembacq/AFP

Bryssels borgmästare och Belgiens inrikesminister vädjar till invånarna i Bryssel att avstå från att delta i en manifestation på söndagen av oro för nya terrordåd.

En manifestation för att hedra offren för terrordåden i tisdags var planerad till söndagen i Bryssel. Men manifestationen har ställts in av säkerhetsskäl. 

Belgiens inrikesminister Jan Jambon och Bryssels borgmästare Yvan Mayeur gick ut och avrådde från deltagande. Risken för nya attentat var för stor.

– Med tanke på polisens förmåga och eftersom polisens fokus ligger på brottsutredningen vill vi uppmana alla att inte manifestera i morgon, sade Yves Mayeur till reportrar vid en presskonferens han höll tillsammans med Jambon, rapporterade belgiska medier.

Manifestationen har skjutits upp på obestämd tid.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.