Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 11:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/benjamin-netanyahus-likud-storst-i-israel/

VÄRLDEN

Netanyahu nära sitt mål – Likud Israels största parti

Bild 1 av 4 Supportrar till Netanyahu firar efter den första vallokalsundersökningen.
Foto: Oded Balilty/AP
Bild 2 av 4 Gila Junger, 50, Jerusalem: ”Jag röstar på de förenade vänsterpartierna. Vi måste få ett slut på Netanyahus vanstyre.”
Foto: Nathan Shachar
Bild 3 av 4 Jacob Kantor, 67, Haifa: ”Jag röstar på Benny Gantz och Blåvitt. Det är dags att rensa upp vårt offentliga liv efter Netanyahus hets och korruption.”
Foto: Nathan Shachar
Bild 4 av 4 Joel Mansur, 32, Tel Aviv: ”Jag röstar på Likud. Vi har sluppit krig under Netanyahu och ekonomin fungerar. Det är inte litet.”
Foto: Nathan Shachar

JERUSALEM. Premiärminister Benjamin Netanyahus Likud blev största parti i måndagens israeliska val. När 75 procent av rösterna räknats ligger Likud på 35 mandat, mot 31 för oppositionsfronten Blåvitt. På tisdagsmorgonen såg det inte ut som om Likud och dess traditionella koalitionspartners, ultrareligiösa och bosättare, skulle nå de 61 mandat som behövs för att bilda en ren nationalistregering.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.