Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/benknackarbedragare-avslojade-i-italien/

Världen

Benknäckarbedragare avslöjade i Italien

Italiensk polis har avslöjat två gäng som har misshandlat offer för att kunna iscensätta trafikolyckor och få ut pengar från försäkringsbolag.

Rätta artikel

Över 40 personer har gripits i Palermo på Sicilien efter att utredare upptäckt att utsatta personer fick armar eller ben brutna i utbyte mot en liten del av försäkringssumman, uppger polisen enligt AFP.

Bedragarna använde kodspråk; de kallade armarna för ”första våningen” och benen för ”bottenplan”, och krossade lemmarna genom att kasta vikter på dem eller slå dem med järnstänger. I samband med benknäckandena fick offren lättare smärtstillning eller is för att bedöva lemmarna.

Alla inblandade gav falska uppgifter om ”olyckorna”. Läkare gav falska skaderapporter, sjukgymnaster gav intyg på behandlingar som aldrig genomförts och en advokat lämnade in skadeanmälningar.

Offren var enligt polisen ”människor i samhällets utkant… drogberoende, alkoholister och psykiskt sjuka”. Vid sjukhusbesöken efter de iscensatta trafikolyckorna låtsades gängmedlemmar vara offrens släktingar, för att försäkra sig om att offren höll sig till den påhittade historien.

Bedrägerier upptäcktes 2017 efter att en tunisier inledningsvis verkade ha omkommit i en bilolycka. Det visade sig att mannen i stället hade fått en hjärtattack efter en misshandel. Han hade också fått narkotika för att minska smärtan.