Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Berlusconi till hemlösa: "Se det som en campinghelg"

Mer än två dygn efter jordskalvet i Italien finns det fortfarande inte tillräckligt med sängplatser för att ge skydd åt dem som blivit hemlösa, och många sover i sina bilar.

De 17.000 personer som blivit hemlösa sedan jordbävningen bör betrakta sin situation som en "helg på en camping", anser Italiens premiärminister Silvio Berlusconi.

I de tältläger som upprättats sedan måndagens skalv har de "allt de behöver, de får medicinsk hjälp, varm mat. . .", sade Berlusconi till den tyska tv-kanalen N-TV.

"Självklart är boendet en aning provisoriskt, men de bör se det som en campinghelg", fortsatte han.

Majoriteten av dem som står utan hem tillbringade tisdagsnatten i läger som satts upp i områden runt L'Aquila, huvudstaden i den värst drabbade regionen Abruzzo. Andra som överlevt katastrofen sov i sina bilar.

Skalvet som hade magnituden 6,2 inträffade natten mot måndagen och skadade den historiska bergsstaden och närliggande byar i Abruzzoregionen.

På tisdagskvällen hade dödssiffran ökat till 235 och över 1.000 skadat och 17.000 hemlösa.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.