Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bernie-sanders-lamnar-sjukhuset-efter-hjartinfarkt/

Världen

Bernie Sanders lämnar sjukhuset efter hjärtinfarkt

Foto: Cheryl Senter/AP

Den demokratiska presidentkandidaten Bernie Sanders har vårdats för en hjärtinfarkt, visar ett läkarutlåtande. Sanders har nu fått lämna sjukhuset. ”Jag mår utmärkt”, säger han i ett uttalande. Han räknar med att vara med i nästa tv-debatt.

Bernie Sanders sökte i onsdags vård för bröstsmärtor. Nu visar det sig att han hade drabbats av en hjärtinfarkt. Det framgår av ett uttalande från två läkare, som Sanders kampanjstab offentliggör.

I dag har sjukvården goda möjligheter att behandla en infarkt på ett bra sätt, och prognosen är ofta god. Sanders fick två så kallade stentar insatta i ett blockerat kärl.

Hans vistelse på Desert Springs-sjukhuset i Las Vegas var ”odramatisk med förväntade framsteg”, skriver läkarna i uttalandet.

Sanders fick på fredagen lämna sjukhuset och låter genom ett meddelande hälsa att han ”mår utmärkt” och att han räknar med att vara tillbaka i kampanjarbetet efter en kortare tids vila.

Han planerar att vara hemma i Burlington i delstaten Vermont igen i slutet av helgen.

Kampanjarbetare säger till The Hill att Sanders ska vara med i nästa debatt mellan de demokratiska presidentkandidaterna den 15 oktober.

Sanders är 78 år. Hans kandidatkonkurrenter Joe Biden och Elizabeth Warren är 76 respektive 70. Den de alla vill besegra i valet nästa år, president Donald Trump, är 73. 

Läs mer: Demokrater till Pence: Lämna över alla meddelanden