Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bevapnad-man-borjade-skjuta-passagerare-pa-buss/

Världen

Beväpnad man började skjuta passagerare på buss

En beväpnad man öppnade på måndagen eld ombord på en Greyhoundbuss som var på väg mellan Los Angeles och San Francisco. Minst en person dog.

Det var vid 01.30-tiden lokal tid, 10.30-tiden svensk, som en man började skjuta ombord på en buss i Kalifornien i USA. Bussen hade lämnat Los Angeles och var på väg mot San Francisco när polisen nåddes av ett telefonsamtal från bussen.

– Bussen befann sig på Interstate 5 nära Fort Tejon när vi fick ett samtal om att en person hade skjutit flera andra på en buss. Chauffören stannade då och den misstänkt gick då av bussen och lämnade sitt vapen efter sig, berättar en talesperson för California Highway Patrol, Brian Pennings vid en presskonferens.

Medan bussen körde vidare med de skadade till närmaste bensinstation kunde polisen gripa den misstänkte som då befann sig kvar på platsen där han gått av.

Vapnet var ett handeldvapen.

En person har hittills bekräftats död och fem andra skadade.

Enligt Brian Pennings är det första gången något liknande ska ha hänt på en buss i Kalifornien.